توجه ویژه مراکز علمی و صنعتی جهان به منابع هیدروکلوئیدی و صمغ های بومی ایران 


توجه ویژه مراکز علمی و صنعتی جهان به منابع هیدروکلوئیدی و صمغ های بومی ایران

فعالیت های گسترده علمی و بین المللی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی در زمینه هیدرو کلوئید ها و صمغ های بومی و همچنین محدودیت منابع، طیف وسیع کاربردهای صنعتی و در نتیجه افزایش قیمت این محصولات منجر به جلب نظر مراکز علمی و صنعتی دنیا به پتانسیل های بالقوه و بالفعل ایران در این زمینه شده به نحوی که اخیرا نشریه علمی بین المللی  Food Hydrocolloids سرمقاله آخرین شماره منتشر شده خود را به این موضوع اختصاص داده است.

به گزارش طوفان نیوز از روابط عمومی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، نشریه علمی بین المللی Food Hydrocolloids که توسط انتشارت بین المللی Elsevier چاپ و منتشر می شود یکی از مهمترین مجلات علمی پیشرو در حوزه صمغ های خوراکی جهان به شمار می رود که دارای ضریب تاثیر بالا در این زمینه است.

این نشریه در مقاله ای مجزا با عنوان «هیدروکلوئیدهای غذایی ایران» به توضیح پتانسیل های موجود، مزایا و اقدامات انجام شده در این زمینه در کشورمان پرداخته است.

نشریه مذکور  به نقل از پروفسور گلین اوون فیلیپس، پدر علم هیدروکلوئیدها در نیا در سرمقاله آخرین شماره خود ایران را کشوری غنی از نظر گستردگی و تنوع منابع صمغ های بومی خواند و ضمن پیشرو خواندن پژوهشکده علوم و صنایع غذایی در زمینه انجام تحقیقات کاربردی بر روی صمغ  های بومی، آن را مرجعی سرشناس در این خصوص قلمداد کرد که همواره از ارائه مشاوره و راهکار به سایر نهادهای آموزشی و دانشگاه ها در ایران و سایر کشورها  دریغ نکرده است.

وی همچنین به موفقیت چشمگیر برگزاری نخستین کنفرانس بین المللی صمغ های بومی و کاربرد آن در صنعت غذا در سال 1393(2014) توسط این پژوهشکده در مشهد اشاره و بیان کرد: با برگزاری نخستین کنفرانس هیدروکلوئیدهای غذایی به همت پژوهشکده علوم وصنایع غذایی چهره های شناخته شده بین المللی و داخلی در زمینه صمغ ها از دانشگاه و صنعت دور هم جمع شدند که به دلیل اهمیت ویژه این همایش و کیفیت بالای مقالات ارائه شده در این رویداد بزرگ علمی شماره ویژه ای از نشریه  Food Hydrocolloidsبه مقالات برگزیده ارائه شده در این کنفرانس اختصاص یافته است.

لازم به ذکر است نخستین کنفرانس بین المللی صمغ های بومی و کاربرد آن در صنعت غذا مهر ماه سال 1393 در مشهد با حضور پژوهشکده و متخصصین بیش از 8 کشور جهان برگزار شد که با توجه به دستاوردهای ارزنده آن، لغو تحریم های اقتصادی ایران و همچنین راه اندازی شبکه مجازی بین المللی صمغ با همکاری پژوهشکده علوم و صنایع غذایی و سایر کشورها پیش بینی می شود دومین کنفرانس که در تاریخ 7 و 8 مهر ماه سال 1395 در مشهد برگزار می شود با استقبال بیشتر مراکز علمی و صنعتی جهان مواجه شود.

شایان ذکر است دومین کنفرانس بین المللی صمغ های بومی و کاربرد آن در صنعت غذا با تاکید بر سلامت صمغ های بومی و اثرات سلامتی بخشی آن با 9 محور استخراج و ارزیابی صمغ های طبیعی، استانداردسازی و تجاری سازی، بررسی خواص تغذیه ای و سم شناسی، خواص بافت دهی و ژل دهندگی، رفتار رئولوژیکی و خواص جریان، کاربرد صمغ های بومی در رسانش هدفمند و رهایش کنترل شده غذا داروها، ویژگی های سلامتی بخش، خواص حسی و دهانی و همچنین خواص قوام دهندگی و امولسیون کنندگی صمغ های بومی برگزار خواهد شد.

Print Friendly, PDF & Email

درباره نویسنده

17017مطلب نوشته است .



Powered by WP Bannerize

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به طوفان نیوز می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

تاسیس 1393